Pop corn με σοκολάτα ή αλμυρά (vegan/νηστίσιμα)

Pop corn σπιτικό σε μία διατροφή σημαίνει πρόσληψη ινών (σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης, καλύτερος κορεσμός) ενώ ταυτόχρονα ‘τσιμπολογάς’ κάτι αναμφισβήτητα πιο ποιοτικό!

Τι ψωνίζεις?

Την βάση σου που δεν είναι κάτι περισσότερο από καρποί καλαμποκιού!

¼ φλιτζ. ή 8-9 φλιτζ. έτοιμα pop corn

Για γλυκιά γεύση:

• 150 γρ. μαύρη λιωμένη σοκολάτα

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

• ¼ κ.γλ. αλάτι

• Προαιρετικά: 1 χούφτα ωμά χοντροσπασμένα αμύγδαλα (ή ότι καρπό έχεις σπίτι)

Αν δεν είσαι της σοκολάτας, τι θα έλεγες για ζάχαρη-κανέλα? 3-4 κ.σ. καστανή ζάχαρη και 1 ½ κ.γλ. σκόνη κανέλας

Για γλυκιά γεύση:

• 2 κ.γλ. σκόνη κάρυ

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• ½ κ.γλ. αλάτι

2η επιλογή λίγο πιο τσιμπημένη σε θερμίδες? Σαφώς καλύτερη όμως από πατατάκια!

½ φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο (ή λάδι τρούφας), πιπέρι, ½ κ.γλ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αν θέλεις τα κάνεις σπιτικά, σε μέτρια θερμοκρασία βάλε αρκετούς από τους καρπούς καλαμποκιού και το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ σκεύος (κατσαρόλα ή τηγάνι) που να έχει την δυνατότητα να σκεπαστεί με καπάκι. Σκέπασέ το. όταν σκάσουν όλοι πρόσθεσε τους υπόλοιπους και κούνησε το σκεύος ελαφρά, περιμένεις μέχρι να σκάσουν και οι υπόλοιποι.. έτοιμοοο !


Previous
Previous

Tuna fruit salad

Next
Next

Vitamin C Smoothie