Η δική μου σπιτική granola!

Μοιράζομαι την συνταγή γιατί την φτιάχνω ξανά και ξανά εναλλάσοντας είδη καρπών, σπόρων και αποξηραμένων φρούτων!

Τα υλικά λοιπόν:

200 γρ. βρομη, 80 γρ. ξηρούς καρπούς, 20 γρ. σπόρους, 80 γρ. μέλι, 50 γρ. ξερά φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, 50 γρ. λάδι καρύδας. Επιπλέον, αν θέλετε, ξερά δαμάσκηνα και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και τοποθετούμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ταψί αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και στον μισό χρόνο βγάζουμε το ταψί ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέσα ξανά έως ότου ροδίσει.

Η πρόταση της διαιτολόγου είναι με γιαουρτάκι κατσικίσιο ή γάλα χ.λ./φυτικο και 2-3 κ.σ. granola, αν είσαι σε περίοδο που προσέχεις την διατροφή σου. Αν πάλι θέλεις κάτι θρεπτικό και λατρεμένο σε γεύση πρόσθεσέ το σε γιαούρτι με έξτρα φρούτα εποχής και κάποιο φούτυρο καρπών χωρίς προσθήκη ζάχαρης όπως, φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα

Valuable info: 2-3 κ.σ. περιέχουν 150 θερμίδες

Previous
Previous

BOOTY on fire! 

Next
Next

Control Front